ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ
ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

ΣΚΟΠΟΣ

  • Η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών-φοιτητών

  • στον τομέα του STEΜ

  • Η συνεχή εκπαίδευση & επιμόρφωση τους.

  • Η συμμετοχή τους σε Παγκόσμιες Ολυμπιάδες και Διεθνείς  Διαγωνισμούς  Ρομποτικής.

TEAM MANAGER : Διάνα Βουτυράκου

Η Διάνα Βουτυράκου είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το ΕΜΠ με βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής από τα μαθητικά της ακόμα χρόνια τόσο ως συμμετέχουσα όσο και ως προπονήτρια. Έχει επίσης υπάρξει κριτής σε πληθώρα Ολυμπιάδων ρομποτικής. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Εκπαιδευτικης Ρομποτικής και συγγραφέας βιβλίου στο ίδιο αντικείμενο. Εργάζεται ως Software Developer για Ιατρικές Εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας στο Μόναχο. Παράλληλα από το 2016 εχει ιδρύσει μαζί με τον Παύλο Σύμεντη την Unique Minds, έναν ΜΚΟ που βοηθάει μαθητές να βρουν τι θέλουν να σπουδάσουν, έχοντας βοηθήσει έως σήμερα πάνω από 20.000 μαθητές στην Ελλάδα. Για το έργο της έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το Greek International Women Award, το Educational Leaders Award και βρισκόταν το 2019 στην ελληνική λίστα Forbes 30 U 30.

HEAD TRAINING TEAM: Απόστολος Πάνος

Ο Απόστολος Πάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αγίους Αναργύρους και είναι Υπ. Διδάκτωρ αποκεντροποιημένων δικτύων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Αποτελεί έναν από τους συγγραφείς του πρώτου βιβλίου εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα από εκδόσεις πατάκη και του ορισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής στο ευρωπαικό περιοδικό (EJECE). Είναι κάτοχος και διαχειριστής της άδειας TEDxAgioiAnargyroi και tech ambassador του CR HOPE Foundation όπου δημιούργησε το πρώτο μάθημα εκπαιδευτικής ρομποτικής για το σχολείο Seeds of Light στην Ζανζιβάρη. Τέλος, έχει διετελέσει κριτής και επιστημονική επιτροπή σε πρωταθλήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής και επιστημονικά πάνελ αυτοματισμών.

IMG_20201106_213340.jpg

TECHNICAL ADVISORS

Παναγιώτης Θεοχάρης

316290399_116070531323170_5228426795714693707_n.jpg

Ο Παναγιώτης Θεοχάρης είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Συνέχισε τις σπουδές του ως διδακτορικός ερευνητής με αντικείμενο έρευνας την Αυτόματη Παραγωγή Κώδικα για Ενσωματωμένους Υπολογιστές μέσω

Μηχανικής Μάθησης στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, όπου διατέλεσε μέλος ΔΕΠ για 7 χρόνια.

Το 2017 επέστρεψε στην Ελλάδα για να ιδρύσει το Πρότυπο Κέντρο Έρευνας, Ρομποτικής και Τεχνολογίας, «Makerlab», όπου διευθύνει την έρευνα στην Παιδαγωγική με νέες Τεχνολογίες με σκοπό την ανάπτυξη της Υπολογιστικής Σκέψης.

Από το 2018 είναι ο Εθνικός Διοργανωτής της Ευρωπαϊκής Μη Κερδοσκοπικής

Δράσης WeGoSTEM στην Ελλάδα μέσα από την οποία έχει επιμορφώσει

περισσότερα από 2000 παιδιά και εκατοντάδες φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Το 2019 διετέλεσε Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής IRO Hellas στην 20η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής IRO.

Από το 2020 επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και διάδοση της «Υπολογιστικής Ρομποτικής» ως τη μετεξέλιξη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που δίνει

έμφαση στην καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης παιδιών και εφήβων.

Αργύρης Κουρέας

316320772_115756734687883_8164235423501195918_n.jpg

Ο Κουρέας Αργύρης είναι Ακαδημαϊκός υπότροφος του ΔΙ.ΠΑ.Ε., στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών. Είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική.

Από το 2012 έως σήμερα έχει συνεχή εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία σε θέματα πληροφορικής, προγραμματισμού, ρομποτικής, βάσεις δεδομένων, Social Media Marketing και συμμετείχε στην δημιουργία σεμιναρίων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δημοσίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Το συγγραφικό του έργο αποτελείται από βιβλία Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τα πακέτα εκπαίδευσης «Mindstorms EV3» και «Spike Prime».

Είναι καθηγητής και υπεύθυνος σπουδών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Κέντρο Πληροφορικής, Ρομποτικής & Δια Βίου Μάθησης «ComputerGr» και διευθυντής στο Πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Κ.Δ.Α.Π. ROBOLAND» που εδρεύουν στη πόλη των Σερρών.

Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως προπονητής ομάδων, σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες.

SOCIAL MEDIA MANAGER

Ο Βουτυράκος Άρης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1997 και είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά (2017-2021). Κατέχει τη θέση Social Media Manager στον οργανισμό Unique Minds από το 2018, ενώ παράλληλα υπήρξε κριτής στο διαγωνισμό ρομποτικής WRO και FLL. Είναι ιδρυτικό μέλος του οργανισμού REcreate και μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Πολιτικής και τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο του Μονάχου στη Γερμανία (2022) με κατεύθυνση Data Analysis & Social Media

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

ΠΑΙΔΩΝ- ΕΦΗΒΩΝ

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

SPECIAL ROBOGENIUS

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

ΦΟΙΤΗΤΩΝ