ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Το Robofest, που φιλοξενείται από το Lawrence Technological University στο Southfield, MI, είναι ένα φεστιβάλ διαγωνισμών και εκδηλώσεων με αυτόνομα ρομπότ που ενθαρρύνει τους μαθητές να διασκεδάσουν μαθαίνοντας αρχές Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM) και Επιστήμης Υπολογιστών. Οι μαθητές σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τα ρομπότ. Οποιαδήποτε κιτ ρομποτικής επιτρέπονται στην κατασκευή ρομπότ. Τα ρομπότ μπορούν να προγραμματιστούν με οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού. 

Οι Special Olympics ξεκίνησαν από την Eunice Kennedy Shriver το 1968 ως ένας τρόπος για να προσφέρει στα άτομα με διανοητική αναπηρία ένα μέρος για να παίξουν και να αισθάνονται ότι συμπεριλαμβάνονται.

Σήμερα, το όραμά της έχει γίνει ένα παγκόσμιο κίνημα με περισσότερους από 5,7 εκατομμύρια αθλητές να αγωνίζονται σε 200 χώρες και δικαιοδοσίες.

Η Robotex είναι ένας οργανισμός με έδρα την Εσθονία, στόχος του οποίου είναι να διοργανώσει το Robotex International – ένα ετήσιο φεστιβάλ ρομποτικής που συγκεντρώνει χιλιάδες μηχανικούς, στελέχη, φοιτητές και οικογένειες για να εμπνευστούν από τους ηγέτες του κλάδου της τεχνολογίας, να εξετάσουν νέες νεοφυείς επιχειρήσεις, να κατασκευάσουν ρομπότ για διάφορες προκλήσεις και να μάθουν σχετικά με τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες.

H Λέσχη Ρομποτικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου έχει σκοπό να δώσει στους φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον τομέα της ρομποτικής. Μέσα από συναρπαστικά και δημιουργικά έργα, τα μέλη της ομάδας επεκτείνουν τις γνώσεις τους στη ρομποτική και αλληλεπιδρούν με άλλους μαθητές που μοιράζονται το ίδιο πάθος και περιέργεια. Ανακαλύπτουν αυτό το πεδίο και μαθαίνουν να δημιουργούν, μέσα σε ένα περιβάλλον συνεργασίας και ομαδικής εργασίας.